7 Kasım 2014 Cuma

Şanş Sembolleri


Doğada nadir bulunan şeyler insanlar tarafından uğurlu sayılmış. Her kültürde, her coğrafyada rastladığımız bu tılsımlı şeyler bazen bir bitki, bazen bir hayvan, bazen de eşya olarak karşımıza çıkmakta. Gelişen teknoloji ve küreselleşen dünya bu şans sembollerini ithal etmemizi de sağladı. Hindistan’dan fil, Arap ülkelerinden Fatmanın Eli… Yerli olarak taa eskilerden gelen şans işaretlerimiz yok da değil. Mesela at nalı, hatırlıyorum da ilk evimizin girişinde asılıydı. Dört yapraklı yoncada genellikle üç yapraklı olduğu için dört yapraklısını bulan şanslı hissediyor kendini. Hatta nette satmaya çalışan insanlar bile var bunları.
Şanş Sembolleri, uğur getirir mi bilinmez ama insanlar tarafından ısrarla talep edilmekte, bu talebede tüm sektörler gönüllü olarak karşılık vermektedir. Sadece takı sektörü değil tekstilden mobilyaya şans sembolleri, tasarımları ihya etmektedir. Şans getiriceğine inanılan yedi fil masaları, duvarları süslemekte ying yang konseptler ise ev ve iş yeri dekorasyonlarında rağbet görmektedir.

Tahmin edileceği gibi takı sektörü bu konuda her zaman daha şanşlı olmuştur. Şans sembolünü genelllikle üzerinde taşımak istyen insan soyu bunu en kolay takarak yapmaktadır. Kolye, küpe, yüzük, bileklik... Altın, gümüş, pırlanta, elmas, imitasyon... Her keseye uygun olarak üretilen işçilik harikası bu aksesuarlar takanların hem psikolojisini düzeltiyor hem de güzelliklerini ortaya çıkarıyor. Nal kolye, yonca yüzük, tüm şans sembollerinin bulunduğu bileklik, uğurböceği küpe...

Şans figürleri kullanılarak klasik kıyafetlerin üzerine takılacak muhteşem işçilikte takılarımız olduğu gibi günlük ya da iş yerinde kullanabileceğiniz sadelikte şans temalı takılarımızda mevcut.

Yeterki siz şans figürünüze karar verin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder