2 Aralık 2014 Salı

Ayak kolyelerin anlamı nedir?

Doğumdan sonra hastanelerde uygulanan yeni doğmuş bebeğin topuk izinin alınma sebebi, bebeğin parmak izinin hemen oluşmaması ve hastanedeki bebeklerin birbirleriyle karışmaması içindir. Hem bebeğin hem de annenin kimlik teşhisi için yapılan bir yöntemdir.

Herkesin farklı bir genetik yapısı, buna bağlı bir o kadar da çeşitliliği vardır. Bu yüzden parmak içlerindeki protein kalıntılarından oluşan bu iz herkeste, hatta ikiz kardeşlerde bile farklıdır. Her şahsın eli de, ayağı da nev-i şahsına münhasırdır.

Ve ülkemizde bu olayla ilgili yanlış bilinen fakat çok güzel bir efsane var!

"Yeni doğmuş bebeğin topuk iziyle annenin parmak izinin aynı olduğunu biliyor muydunuz? Allah tarafından çocuklar karışmasın diye alınan önlem.

Güzel değil mi? Aslında güzel olurdu. Böylelikle annelik tespiti çok kolay olurdu.

Gelelim ayak kolyelerimize...

Anne-çocuk yani büyük-küçük ayak şeklinde olduğu gibi bir çift ayak şeklinde sana geliyorum manasına gelen ayak kolyelerimiz de mevcut. Özel anlamlı kolye modellerimiz arasında en popüler modellerden biridir.

Sevmli ve anlamlı tasarımlarıyla ayak kolye modelleri ekolye.com'da!

1 yorum:

  1. Hocam sitenizi çok beğendik. gümüş kolye sitemiz üzerinden farklı çeşitlerde gümüş kolyelere ulaşabilirsiniz ve aynı zamanda gümüş alyans satın alabilirsiniz.

    YanıtlaSil