1 Aralık 2014 Pazartesi

İlham Kaynaklarımız

Doğadan ilham aldık sizler tasarladık! Ünlü bir markanın bir döneme damga vuran sloganıydı bu. Tabiat o kadar mükemmel güzellikleri içinde barındırır ki tüm sanat dalları ve tasarımcılar onu taklit ederek bir şeyler üretir. Hayvanların yuvaları mimarlara esin kaynağı olurken, doğa görünümüyle ressamlar tarafından taklit edilir. Müzik doğadaki seslerin benzerleridir. Tekstil doğadan hem ham maddesini alır hem de desenlerini... Velhasıl tüm sektörler bir şekilde doğadan beslenir.

Diğer sektörlerde olduğu gibi takı sektörü de doğadan ilham alır. Güzel olacak değişim için kelebek, sabır ve uzun yaşam için kaplumbağa, şans için filler, sadakat için kırlangıç... Tabii bu anlamlandırmalar da yine hayvan davranışlarına göre sembolleşmiş. Tırtılın muhteşem renklere sahip kelebeğe dönüşmesi, mottosu yeni bir hayat olanlar için adeta biçilmiş kaftan olmuş. Hele kelebek figürünün takı versiyonları en az canlıları kadar olağanüstü. Fil bize Asya'dan armağan. Zürafa da başka bir kıtadan... Tek eşli kırlangıçlar bu yönleriyle sadakat sembolü olarak anılıyorlar. Estetik görüntüleri ve farklı şekillerdeki halleriyle çok popüler modellerden biri. Hayat ağacı, görkemli ve kökleriyle toprağın derinlerine kadar ulaşmış bir ağaç figürüdür. Adı üstündedir yani :)

Su damlası, su yolu... Saymakla bitmez doğa taklitlerimiz. İlham kaynaklarımızın birkaçını bir araya getirdiğimiz bir video hazırladık!

İlham Kaynaklarımız


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder