11 Aralık 2014 Perşembe

Dizilerin ünlü ettiği takılar

Adını Feriha Koydum dizisini hatırlarsınız, yayınlandığı zamanlarda reyting rekorları kırıyordu. Herkesin dilinde Feriha, Emir... Hatta Feriha son sezon diziden ayrılınca Emrin Yolu diye devam etmişti. İşte bu dizinin ana karakteri Feriha bir kolye taktı. Sektörde melek kolye olarak adlandırdığımız bu kolye resmen ad değiştirdi. Artık Feriha Kolye olarak anılıyor ve öyle satılıyor.


 


Muhteşem Yüzyıl dizisini hatırlarsınız demiyorum daha yeni bitti ve olay oldu. Tarihi kişiliklerin kullanılarak bir hayalin anlatılması çok eleştrildi, çok konuşuldu, çok yazıldı. Karşısında kimse duramadı denebilir. Bu kadar çok izlenen bu dizi her şeyiyle de çok tutuldu. Kıyafetler, yemekler... Hürrem Kolye, Hürrem Taç, Tuğralı takılar...



Asmalı Konak, dizilerdeki takıların meşhur olması ilk bu dizide yaşandı diyebiliriz. Hatta hatırlıyorum Kapadokya'ya geziler düzenlendi. Seymen Ağanın gittiği tepe, Seymen Ağanın yüzüğü, Baharın Tacı... Ünlü bir takı firması bu yüzüğü Seymen Ağa yüzüğü diye bile sattı.


Aşkı Memnu, yaşak aşk! 
Bihter ve Behlül'ün yasak aşkları! İzlenme rekorları kırdı. Bir dönem Bihter ve Behlül ile yatıp kalktık. Doğal olarak bu diziden de birçok şey kaldı bize. Bihter makyajı, Bihter kıyafetleri, Bihter takıları... İşte fantezi kolye olarak sattığımız bir kolye daha ad değiştirdi. Bihter Kolye!












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder