15 Aralık 2014 Pazartesi

Takı Tasarımı Nasıl Yapılır?

1. Zihinde canlandırılan biçim, tasavvur. (isim )

2. Bir sanat eserinin, yapının veya teknik ürünün ilk taslağı, tasar çizim, dizayn.

3. Bir araştırma sürecinin çeşitli dönemlerinde izlenecek yol ve işlemleri tasarlayan çerçeve, tasar çizim, dizayn.

4. Daha önce algılanmış olan bir nesne veya olayın bilinçte sonradan ortaya çıkan kopyası. (felsefe )

Tasarım kelimesi TDK'den aldğımız yukarıdaki tanımlardan da anlaşılacağı üzere zihinde ilk defa oluşan yeni bir şeyin ortaya çıkmasıdır. Yani mevcut bir şeyin aynısı yapmak tasarım değil kopyasını ya da fotokopisini çekmek gibi bir şeydir. Takı tasarlamakdan da kast edilen şey kopyalama değil yeni özgün modeller üretmektir. Bunun içinde her sanat dalında olduğu gibi doğa esin kaynağıdır. Mesela su damlası modeli adı üstünde su damlasından esinlenerek oluşturulmuştur.

Peki takı tasarımı nasıl yapılır?
Bunun için en önemli malzeme el becesi ve yetenektir. Eğer bunlar olmazsa takı tasarımı kişiye işkence gibi gelecektir. Çünkü tek bir bilekliği yapmak günlerce sürebilir. Yani takı tasarımı sabır isteyen meşakatli bir iştir. Eğer yetenek ve el becerisi varsa malzemeler alınılarak bu işe başlanabilir. İnternette mlyon tane model videolardan izlenilerek öğrenilip uyarlanabilir. Tabii yine söylemek de yarar var eğer yeni bir şeyler yapmak yerine yapılmışı kopyalıyorsanız bu takı tasarımı değil takı kopyalamadır. İlk başlarda kopyalarak bu iş öğrenilmeli ve daha sonra yeni modeller üretilerek devam edilmelidir.

İstanbul'da birçok yerde takı tasarımı için malzeme satan yerler bulunmaktadır. Özellikle Tahta Kale taraflarında istediğiniz her şeyi hem de çok ucuza bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder